Cosi La Vera concert in Hubertuskerk 29 mei 15 uur

05 mei 2022

et’s begin again: concerten van Vocaal ensemble Cantori la Vera in Genhout en Limbricht

 KLIK Hier voor programma
Twee jaar lang hebben we nauwelijks samen kunnen zingen. Repetities via Zoom en later bij koorleden in de tuin waren een schamele vervanging van het plezier om echt samen muziek te kunnen maken. Maar nu zijn we gelukkig weer goed begonnen en kunnen we twee concerten aankondigen, onder de toepasselijke titel: Let’s begin again, naar de tekst van een van onze liederen van de componist John Rutter.

Op zondag 29 mei om 15.00 uur is het eerste concert in de St.-Hubertuskerk van Genhout. Het tweede concert is in het Salviuskerkje in Limbricht op zondag 12 juni. Het programma bestaat uit een dwarsdoorsnede uit het muziekrepertoire. We zingen oude en nieuwe muziek van onder anderen Dowland, Mendelssohn, Rheinberger, Rutter, Whitacre en Gjeilo.

 

Bijzonder zijn de twee solisten die aan de concerten meewerken: sopraan Maartje Rammeloo is een dochter van een van onze tenoren en gitarist Cas Huurdeman de kleinzoon van bas Harry Brouwers en oprichter .

Sopraan Maartje Rammeloo begon op haar 6e met zanglessen en intensieve koorscholing. Na vele jaren studeren sloot ze uiteindelijk haar masteropleiding cum laude af met als specialisatie klassiek muziektheater. Ze studeerde tijdens haar conservatoriumstudie bij Hanneke Kaasschieter en Jard van Nes en volgde masterclasses bij onder anderen Montserrat Caballé, Raoul Gimenez, Elly Ameling, Petra Lang en aan het Salzburger Mozarteum bij Edith Wiens. Ze was prijswinnares bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch, het Erna Spoorenberg concours, de Hans Gabor Belvedère Competition en stond in de finale van het Montserrat Caballé Concours in Zaragoza en de Wilhelm Stenhammer Competitie in Zweden. Maartje Rammeloo zingt operarollen bij operahuizen in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Anja Hendrikx begeleidt het concert op de piano. Het programma staat onder leiding van dirigent Alice Hendriks.

 

Cantori la Vera uit Beek begon in 1981 als een mannenensemble onder leiding van Harrie Sproncken. Nadat in 1988 Alice Hendriks tot dirigent was benoemd, werd al snel besloten om het koor tot een gemengd ensemble om te vormen. Onder haar geduldige en muzikale leiding is het koor sindsdien uitgegroeid tot ‘een koor met veel potentie’, met een ‘sympathieke, ontspannen koorklank’, zoals de beoordeling in juni 2013 luidde van de Vereniging Toonkunst Nederland.

Het repertoire van het koor reikt van de Renaissance tot de 21e eeuw, sacrale en wereldse muziek, a capella én met begeleiding.