Festival der Dieren 14 en 15 mei 2022

25 februari 2022

De commissie Concert&Kunst  ( C&K ) van de Stichting SintHubertusKunstCentrum  ( SHKC) Genhout organiseert op  zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022 het Festival der Dieren.

Met een leuke optocht met dieren op zondag 15 mei.

Dankzij subsidie van de Gemeente Beek en de provincie Limburg zijn we in staat dit festival te organiseren.

Middels de inzet van NJOY worden alle Basisschool leerlingen van groep 6-7-en 8 benaderd om deel te nemen ( 250  kinderen ) + de kinderen van de basisschool in Schimmert. Bij dit festival worden ze uitgedaagd om te dansen , zingen , toneel te spelen , schilderen en tekenen etc.

De kinderen worden door 4 professionele musici en 1 professioneel drama regisseur begeleid.

De meeste namen kennen jullie wel: Heidi Pittie , Paul Lemmens , John Gerits , Martijn Stevens en Leontien Nelissen.

Nu moeten we opzoek naar vrijwilligers om daadwerkelijk hand en span diensten te verrichten en ons mee te helpen dit festijn in goede banen te leiden.

Dankzij NL.Doet / OranjeFonds organiseren we op 12 maart van 11.00 uur tot 13.00 uur  een gezellige  en warme bijeenkomst in de “ Sjtal ”Kleingenhouterstraat 21 bij Joris Nijsten .

( een drankje en versnapering staan klaar )

De spil van het festival zijn de kinderen met als muzikale kern van het festival de Limburgse koorschool Cantarella , het kinderkoor "DievanOss" ,  de jeugdfanfare Sint Antonius Genhout .” De dansgroep de Ster Sjravelairkes van de Carnavalsvereniging en dansschool Rick Schmitz.

Als hoogte punt zal op zondag 15 mei een optocht met echte dieren en zingende , springende kinderen die geschminkt en verkleed zijn, door Genhout trekken.

Daarvoor moeten allerlei attributen gemaakt en geschilderd worden .

De kinderen dragen dan prachtig geschilderde dieren afbeeldingen. De gezichtjes van kinderen  moeten geschminkt worden, om tenslotte in onze mooie kunstkerk de uitvoering het Festival der Dieren op te voeren. De kinderen en ouders van BSO “ Bieneeke “ zullen er ook van genieten.

Bovendien gaan we met de kinderen op bezoek bij de dierenartsen  BieBijen, hobbyboerderij Ed van der Linden en een koeienboerderij.

Om een en ander in goede banen te leiden hebben we vrijwilligers en begeleiders nodig.

Wilt u ons komen ondersteunen?

Meldt u dan aan op www.sinthubertuskunstcentrum.nl en /of bezoek onze Vrijwilligers Werving op 12 maart van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Volg ons op de website SHKC Genhout  en Coöperatie Burger Initiatief Genhout

U wordt tijdig geïnformeerd Indien de Covid maatregelen alsnog de bijeenkomst beïnvloeden.

 

Namens de organisatie :

Harry Brouwers voorzitter C&K

06.542.542.11

Harrie Waelen  voorzitter SHKC

Tel 06 .21.82.41.65