Aftrap aanleg Glasvezelnetwerk

04 april 2023

Maandag 3 april j.l. zette wethouder Rob Schwillens (gemeente Beek) samen met Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk) en Ben Meijer (aannemer MIH GmbH)  de eerste schop in de grond. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied en de kleine kernen van Beek.

 

Gemeente blij dat de aanleg begint  
Wethouder Rob Schwillens is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid van het Beekse buitengebied en de kleine kernen.  “We zijn heel blij dat het glasvezelnetwerk er komt. Wij vinden het als gemeente heel belangrijk om iedereen in onze gemeente toegang te geven tot snel internet.”, aldus Schwillens.  

Klaar voor de toekomst

Directeur DELTA Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente waarin wederzijds vertrouwen in het verder verglazen van dit deel van Nederland van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. “Het is nu investeren in het glasvezelnetwerk zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren. Zowel zakelijk als privé wordt de snelheid en stabiliteit van internet steeds belangrijker. De ontwikkelingen in de maatschappij gaan snel, waarbij het hebben van een goede internetverbinding inmiddels een essentiële behoefte is. Met glasvezel kunnen de inwoners van Beek met z’n allen tegelijk gebruik maken van internet, bellen of tv kijken”

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer MIH GmbH het glasvezelnetwerk van de toekomst aan. “De aanleg van het glasvezelnetwerk is een flinke klus waar verschillende partijen bij betrokken zijn, denk aan gemeente, waterschappen en grondeigenaren. Voordat we kunnen beginnen vindt er uitgebreid onderzoek plaats. De instemmingen worden aangevraagd bij de gemeente, alle grond- en milieu-onderzoeken worden in gang gezet. Als alles is goedgekeurd kunnen we zijn van start”, zegt Steef van Hunsel, Projectleider DELTA Netwerk “Er zal circa 14 kilometer gegraven worden door Beek”. 

 Verwachte planning

Aannemer MIH GmbH legt het glasvezelnetwerk aan in de gemeente Beek. Ben Meijer, projectleider van MIH GmbH over de planning: “Wij zijn begonnen met het bezoeken van de woningen om samen met de bewoners te bekijken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. Deze schouwwerkzaamheden zullen nog tot juni 2023 kunnen duren.

De graafwerkzaamheden zijn we nu gestart in Beek om daarna door te gaan naar Stein en Meerssen. Als alles volgens planning verloopt kunnen in Beek de eerste inwoners met een glasvezelabonnement begin 2024 op het netwerk worden aangesloten.”

Communicatie tijdens de aanleg

Met de aannemer MIH GmbH zorgt DELTA Netwerk ervoor dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden. De aannemer communiceert voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met MIH. Zij helpen graag op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur en zijn bereikbaar via 085 88 817 46 of delta@mih-gmbh.de. Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen inwoners meer informatie vinden over abonnementen en/of afsluiten hiervan. Inwoners met een abonnement kunnen via de postcodecheck de voortgang op hun adres bekijken. 

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huizen en bedrijven in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.