Concert Kunstwerk Genhout met duo Almeh Luz

genhout-online-concert-almeh-luz.jpg
20 september 2019

Jutta Maria Böhnert en Carla Maffioletti, beter bekend als het duo Almeh Luz concerteren in de Kunstkerk van Genhout.

Op 6 oktober 2019 kunt u genieten van het duo Almeh Luz in de Kunstkerk van Genhout. Benedict Sars zal voor een deel de beide dames begeleiden op een prachtige Grotrian Steinweg vleugel die door Piano – Technica uit Beegden voor onbepaalde tijd in bruikleen is gegeven aan de Kunstkerk.

Geïnspireerd door het Arabische woord “Almeh”, dat in het oude Egypte vrouwelijke kunstenaars aanduidde die werden opgeleid in zang, voordracht en dans, en het Portugese woord “Luz” (licht) kozen de twee musici het als de naam van hun duo.

Beide zangeressen zijn thuis  op de grote podia van de wereld. 

Jutta Maria Böhnert heeft een uitgebreide ervaring als operazangeres, maar ook als concertzangeres heeft zij internationaal naam gemaakt. Als operazangeres verbond zij zich aan o.a. de Staatsoper en de Komische Oper in Berlijn, de Deutsche Opera- am-Rhein in Düsseldorf, het Opernhaus Köln, het Bolsjoj Theater in Moskou en het Luzerner Theater in Zwitserland.

Carla Maffioletti is voor ons het meest bekend als ‘leading soprano’ bij de  wereldberoemde violist  André Rieu en zijn fameuze Johann Strauss Orkest. Maar ook zij heeft als operazangeres vele mensen in vervoering gebracht. Zij was o.a. verbonden aan het LuzernerTheater  en het Stadttheater te Giessen, Duitsland. Onlangs maakte Carla Maffioletti nog een groot Opera Tournee in haar vaderland Brazilië.

Als het duo ‘Almeh Luz’ brengen ze een uitzonderlijk persoonlijk en intiem programma.
Zij brengen bekende liederen uit Brazilië, Spanje, Frankrijk en Duitsland, maar ook eigen composities van Carla en door haar voor gitaar en zang bewerkte arrangementen die de schoonheid en het unieke karakter van de gepresenteerde  aria’s en liederen benadrukken.  

Benedict Sars zal ten dele de beide dames begeleiden, maar hij zal u ook specifiek kennis laten maken met de prachtige Grotrian Steinweg vleugel door het spelen van enkele prachtige piano composities. 

Het concert in de Kunstkerk van Genhout begint om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt € 12,50. U kunt kaarten verkrijgen in de voorverkoop voor € 10,00 bij:Schoenmode Hoedemakers, Markt 25, Beek en Bloemenhuis Manjefiek, Hoofdstraat 41, Schimmert. U kunt ook kaarten bestellen per e-mail bij wubaghs@gmail.com of telefonisch: 046 – 4375457.

Download PDF