Vriendenviering met BELCANTO-RESONANCE 15 maart 2020

image1.jpeg
12 maart 2020

Dameskoor Belcanto-Resonance heeft haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend in de Valkenburgse muziekwereld. 

In 1990 hebben enkele dames als 'Geulklankdochters' gezongen op de revue ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Mannenkoor Geulklank uit Valkenburg. Ze hadden de smaak te pakken en zo ontstond het koor Resonance. Enkele jaren later stopte de dirigent en het koor fuseerde met dameskoor Belcanto. 
Op 6 januari 1994 hield het fusiekoor haar eerste gezamenlijke repetitie. Belcanto-Resonance werd de nieuwe naam: een samenvoeging van beide koornamen. 

Wat volgde waren jaren met mooie optredens, een CD, twee musicals en heel veel zangplezier. 
In het zilveren jubileumjaar 2019 hebben we diverse momenten samen geproost op 25 jaar “samengaan van mooie klanken” (letterlijke betekenis van Belcanto-Resonance).
 
Het koor staat onder muzikale leiding van dirigent Levon Leonard en vertolkt Nederlandstalige liedjes, Engelstalige songs, dialectliedjes en zelfs Russische en Italiaanse nummers. 

Belcanto-Resonance zingt huwelijksmissen, luistert feesten muzikaal op en heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd met uitvoeringen bij speciale gelegenheden. En uiteraard is Belcanto-Resonance ook graag aanwezig bij deze vriendenviering. 


Graag stellen wij ons dan ook aan u voor en we hopen dat u geniet van een mooie en inspiratievolle opluistering van deze mis. Welkom.